Speelkaai blijkt Speelmarkt

Hoera, het is speelkaai, maar…Zondag 13 mei kwam de jeugd van Temse nogmaals in beweging met de jaarlijkse speelkaai.  Jammer genoeg speelde het weer voor spelbreker, want het moet gezegd:  de jeugddienst zorgde opnieuw voor een mooi aanbod aan uitdagende springkastelen en attracties voor klein en groot, je kon bij twee gekende Temsese cartoonisten krijttekeningen maken, Rode Duivel Jan Vertonghen naar Temse trachten te halen de komende weken, genieten van toonmomenten door de deelnemers aan Temse’s Got Talent of deelnemen aan de verkiezing voor Jeugdbelleman en Jeugdbellevrouw…  TESAMEN wenst de jeugddienst daar uitdrukkelijk voor te feliciteren.


Het was zo’n 16 jaar geleden dat Pascal De Dycker, lid van TESAMEN, met enkele gelijkgestemde zielen binnen de jeugdraad Jeugd Temse In Beweging uit de grond stampte, in samenwerking met de gemeentelijke jeugddienst.  Wat eerst nog startte als een weekend met muziekoptredens en een namiddag met de jeugdverenigingen op het speelplein, groeide de jaren nadien uit tot een erg succesvolle Speelkaai, met o.a. de verkiezing van de jeugdbelleman/vrouw en zelfs een wereldrecordpoging papieren bootjes op een rivier (de Schelde in dit geval).  De jeugddienst blijft dit evenement jaarlijks verder organiseren, terecht!


Toch staat er een ‘maar…’ in de titel!  Vorig jaar was de Wilfordkaai een bouwwerf omwille van de herinrichting en moest de speelkaai noodgedwongen verhuizen naar de Markt.  Gezelligheid troef op het marktplein, dat was zeker!  Maar waarom vond de Speelkaai ook dit jaar plaats op de Markt en niet op de Wilfordkaai?   


Een vraag die TESAMEN zich al enkele dagen stelt en die we nu ook op sociale media tegenkomen.  Ergens lazen we dat dit zou zijn omwille van de veiligheid, want de balustrade langsheen de Schelde komt nu minder hoog dan vroeger.  Maar gaan we dan ook het vuurwerk tijdens Temse in de Wolken vanop een afstand moeten bekijken?  Zullen er dan nooit nog evenementen kunnen plaatsvinden op de Wilfordkaai?  Daar had men dan misschien beter rekening mee gehouden tijdens de bouw van de balustrade.


Of ligt het misschien eerder aan het feit dat de gemeente een contract heeft met de concessiehouder van de Wilfordkaai om SLECHTS 10 dagen per jaar (en dit gedurende maar liefst 30 jaar) de kaai ter beschikking te stellen van de gemeente?  Daarvan dienen al meteen 4 dagen Temse in de Wolken afgetrokken te worden, zodat er dus nog welgeteld 6 dagen overblijven voor andere evenementen.


TESAMEN vindt de getroffen regeling een jammere zaak. De gemeente dient nu telkens te wikken en te wegen waar ze haar evenementen laat doorgaan, terwijl de Wilfordkaai vaak de meest logische locatie is.  De Wilfordkaai zou immers niet alleen een toeristische trekpleister moeten zijn, maar ook een ontmoetingsplaats voor de Temsenaren zelf.  Nu mag het grasveld zelfs niet betreden worden.  Een gemiste kans dus, waarvoor leden van TESAMEN reeds van in het begin gewaarschuwd hebben!


TESAMEN hoopt dat de kindjes hun hart konden uitleven op de SPEELMARKT en dat deze namiddag naar goede traditie ook in de toekomst op de Wilfordkaai kan blijven doorgaan. Dan hoeft er helemaal geen nieuwe naam voor het evenement gezocht te worden.


TESAMEN


Smesstraat 131, 9140 Temse

info@tesamen-temse.be

0472 32 04 39

© Copyright. All Rights Reserved.