Durmedijk TIJDELIJK opengesteld

Durmedijk TIJDELIJK opengesteld


5 juli 2018


De lokale politieke beweging TESAMEN reageert bij monde van gemeenteraadslid Bert Bauwelinck (sp.a) tevreden op het bericht dat De Vlaams Waterweg het jaagpad tussen Ons Streven in Tielrode en de Mirabrug (Koolputten) in Hamme/Waasmunster vanaf zaterdag 7 juli tijdelijk terug zal openstellen voor fietsers en wandelaars. “Daarmee kopen we tijd om terug te pleiten voor fietsbruggen over de toekomstige bressen die in het jaagpad zullen worden geslagen”, aldus Bauwelinck die de toekomstige plannen met een alternatieve route via een ringdijk maar niks vindt.


In 2020 is het echter definitief gedaan en worden de voetgangers en de trage fietsers op een nieuwe ringdijk om gestuurd, weg van de rivier. Vanaf dan moeten ‘snellere’ fietsers benedendijks op een groene blinde muur kijken als ze hun fietstocht willen vervolgen.

De tijdelijke heropenstelling op de vroegere route langs de Durme is er gekomen onder luid protest van onder andere de vele gebruikers van dat jaagpad en de Fietsersbond van Temse. Ook de gemeente Temse reageert klaarblijkelijk tevreden in een communiqué, maar men ‘vergat’ er in de eerste berichten op sociale media wel bij te vermelden dat het maar om een tijdelijke heropening was. Daardoor kunnen mensen de indruk krijgen dat de beslissing tot schrappen van het jaagpad herroepen werd. Niets is minder waar.

Bauwelinck pleit ervoor dat de gemeente opnieuw zou gaan samenzitten met De Vlaamse Waterweg en het Agentschap voor Natuur en Bos om alsnog te bekijken hoe er in het kader van het Sigmaplan fiets- en wandelbruggen kunnen komen over de bressen die vanaf 2022 in de dijk zullen worden geslagen voor de ontpoldering van het 32,8 hectare groot Klein Broek.TESAMEN


Smesstraat 131, 9140 Temse

info@tesamen-temse.be

0472 32 04 39

© Copyright. All Rights Reserved.